2010-10-13 14:28:01• hírek • Szatmar.ro

Mérges a polgármester

Felháborodásának adott hangot szerdai sajtótájékoztatóján Szatmárnémeti polgármestere.

Az elöljárót az egyre gyakrabban megjelenő át nem gondolt törvénytervezetek háborították fel ismét.
Mint elmondta, 2004 óta 100 felújításra szoruló utcából 60-on sikerült is befejezni a munkálatokat, leggyakrabban hitelhez voltak kénytelenek folyamodni, annak érdekében, hogy előállítsák a szükséges összeget.

Természetesen a lakosok egy része elégedetlen amiatt, hogy a földutakat még nem modernizáltuk, ugyanakkor azt sem hagyhatjuk szem előtt - fogalmazott a politikus -, hogy a kormány és ugyanakkor a parlamentárok az utóbbi időben sorozatosan vezetnének be olyan törvényeket, amelyeknek semmi közük a realitáshoz.

Ilyen például az a javaslat, amely már a szenátuson is átjutott, s amelynek értelmében a helyi önkormányzathoz befolyó büntetések, adók, valamint engedélyezésekből származó összegnek az 5%-át elvennék és az egészségügynek adnák.

Ilyés, mint elmondta egyetért az egészségügy támogatásával, azonban azzal, hogy az önkormányzatoktól vonnak meg pénzeket, a települések életét nehezítik meg. A városvezető által populistának nevezett törvények nem oldják meg a gondokat sőt, egyre több problémát okoznak. Egyes képviselők folyamatosan úgy érzik, hogy újító ötleteikkel megoldást találnak minden gondra, ehhez pedig minden esetben az önkormányzatok költségvetéseit próbálják megnyirbálni.


A polgármestert az újabbnál újabb törvénytervezetek háborítják fel
A polgármestert az újabbnál újabb törvénytervezetek háborítják fel



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: